Helpt acupunctuur mij van mijn hoofdpijn af? - Blog -

Helpt acupunctuur mij van mijn hoofdpijn af?

« terug naar het overzicht
14 juni 2017
Hoofdpijn
Hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich ziek moeten melden. Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als u in mindere mate maar toch regelmatig last heeft van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Elke hoofdpijn is anders
Hoofdpijn uit zich in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun schedel uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt zijn spanningshoofdpijn en migraine.

Uitsluiten van ‘medische’ oorzaken
Hoofdpijnklachten kunnen veel oorzaken hebben. De acupuncturist zal u vragen of u al met uw klachten bij uw huisarts, uw tandarts of een specialist bent geweest. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening. U begrijpt dat dit belangrijke informatie vooraf is om tot een succesvolle behandeling te komen.

Spierspanningshoofdpijn en migraine
De acupuncturist behandelt met name hoofdpijn die het gevolg is van (spier)spanningen en hoofdpijn die herhaaldelijk optreedt, de beruchte migraine. Beide soorten kunnen het gevolg zijn van morele druk, vermoeidheid of geestelijke overspannenheid. Bij spierspanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het organisme ‘vertaalt’ dit naar hoofdpijn. Dit is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden. Bij migraine treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid; soms tot overgeven toe. Normaal functioneren is dan praktisch onmogelijk geworden.

Helpt acupunctuur mij van mijn hoofdpijn af?
In veel gevallen kan de acupuncturist de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale lichaamsfunctioneren als mogelijke oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in uw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na zes behandelingen. Andere komen iets vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Heb je vragen of wil je misschien een keer een afspraak willen maken, dan ben ik op de volgende manieren bereikbaar:

Stef Hunneman - registertherapeut
Telefoon: 06-287 387 22

Shuang Long – Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Gerard Davidstraat 1 A
5171 AL Kaatsheuvel

Bezoek ook eens de website www.shuanglong.nl

Ook goed om te weten; De behandelingen worden volledig of voor een groot deel vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

Terug in balans met Stef Hunneman … een mogelijkheid voor iedereen.
Voeg een reactie toe:
Naam Bericht
Digi-D